Αναγνώστες

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Λάδι Καρύδας

Γεια σας κοριτσια! Τι μου κάνετε?
Μιας και τον τελευταίο καιρό έχω πάθει μια εμμονή με το λάδι καρύδας είπα να κάνω ένα post και να σας δείξω και εσάς τις εκπληκτικές ιδιότητες και αμέτρητες εφαρμογές του συγκεκριμένου ελαίου. Σημείωση ότι πάντα αναφέρομαι στο καθαρό λάδι καρύδας, αυτό που είναι και βρώσιμο.

Γενικά οι ιδιότητές του είναι:
Αντιμικροβιακό
Αντιμυκητιακό
Αντιφλεγμονώδες
Αντιιικό

Οι χρήσεις του αμέτρητες!
1)Ενυδάτωση για όλο το σώμα! Με μικρή μόνο ποσότητα ενυδατώνετε πλήρως ολόκληρο το σώμα σας. Προσοχή όμως μην το παρακάνετε και μετά είστε σαν σαλιγκάρια.
2)Ενυδάτωση για τα μαλλιά. Πραγματικά το λάδι καρύδας έχει σώσει τα μαλλιά μου! Το απλώνετε σε στεγνά μαλλιά και το αφήνετε το λιγότερο 20 λεπτά. Εδώ ισχύει ο κανόνας όσο περισσότερο τόσο καλύτερα. Εγώ προσωπικά το αφήνω όλο το βράδυ και το ξεβγάζω το πρωι. Αφου λοιπόν το αφήσετε λούζετε κανονικά τα μαλλιά σας (ίσως χρειαστούν παραπάνω χέρια για να φύγει η λίγδα) αλλά πιστέψτε με μόλις στεγνώσουν τα μαλλιά σας θα φαίνονται πιο λαμπερά και ενυδατωμένα από ποτέ!
3)Κρέμα ματιών. Βοηθάει στην μείωση των ρυτίδων, του πρηξίματος και των σακούλων κάτω από τα μάτια. Προσοχή και πάλι στην ποσότητα, ειδικά οι λιπαρές επιδερμίδες!
4)Preshave-Aftershave. Πριν το ξύρισμα προετοιμάζει την επιδερμίδα για την αποφυγή κοψιμάτων ενώ μετά το ξύρισμα βοηθάει το δέρμα να ενυδατωθεί και να θεραπευτεί.
5)Gel για τα μαλλιά. Λειτουργεί σαν κάθε άλλο λάδι για styling του εμπορίου!
6)Ντεμακιγιάζ. Δοκιμάστε το πάνω σε μια μπατονέτα. Κανει θαύματα!
7)Απολέπιση σώματος και προσώπου. Απλώς ανακατέψτε το με λίγη ζάχαρη (καστανή αν θέλετε πιο βαθιά απολέπιση) και τρίψτε το σώμα ή το πρόσωπό σας.
8)Τσιμπήματα εντόμων. Χάρη στην καταπραϋντική και αντιφλεγμονώδη δράση του απομακρύνει αμέσως την φαγούρα και βοηθά το τσίμπημα να επουλωθεί πιο εύκολα.Το ίδιο ισχύει και για γρατζουνιές και μικροτραύματα.

Προσοχή όταν χαμηλώνει η θερμοκρασία το λάδι καρύδας "παγώνει", για να το επαναφέρετε κάντε το γνωστό σε όλους μπεν μαρί.

Μέχρι το επόμενο post φιλάκια πολλά και..μην ξεχνάτε να λάμπετε!

4 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν και μέσω Ίντερνετ καταστήματα αλλα και πολλα μεγαλα φαρμακεια εχουν. Εγω το παίρνω από το μαγαζί Πλατων, το link είναι αυτό http://platon.com.gr/frames.htm

      Διαγραφή
  2. πανω κατω ,ποια ειναι η τιμη του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα το κατάστημα (στα ηλεκτρονικά ειναι συνήθως και πιο φθηνά)
    Το συγκεκριμένο site που παίρνω πλέον λάδι Καρύδας και οποίο άλλο λάδι θελω (http://www.sensities.com/product_details.php?id=1208&lang=gr&n=Καρυδα_Λαδι_(MP)_100ml) έχει τα 100ml στα 8.90
    Απο το platon (που γράφω στο απο πανω σχόλιο) θυμάμαι ότι το είχα πάρει γύρω στα 12€.

    ΑπάντησηΔιαγραφή