Αναγνώστες

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Ροδόνερο το θαυματουργό No3

Γεια σας κορίτσια μου! Τι κάνετε?

Τρίτο και τελευταίο post για το ροδόνερο. Αυτό το post είναι για τις πιο μερακλήδικες (όπως και εγώ που μαζοχίζομαι κάνοντας μια κουζίνα χάλια) καθώς σας έχω πιο περίπλοκες συνταγές για κρέμες και μάσκες προσώπου.

Προσοχή, μετά από κάθε μάσκα χρειάζεται απαραίτητα να βάλετε ενυδατική.

1)Μάσκα για τόνωση και λάμψη

Ανακατεύουμε δύο κουταλιές της σούπας μαγιά μπύρας με ροδόνερο, όσο πάρει μέχρι να έχει την σύσταση κρέμας. Βάζουμε την κρέμα στο πρόσωπό μας για περίπου 25 λεπτά και έπειτα ξεπλένουμε πολύ καλά με άφθονο νερό.

2) Μάσκα για λάμψη κάτω από τα μάτια

Αναμειγνύουμε 4 κουταλιές της σούπας ροδόνερο με 2 κουταλιές της σούπας τσάι δυόσμου. Βουτάμε δύο κομμάτια βαμβάκι στο μείγμα και τα αφήνουμε κάτω από τα μάτια για 5 με 10 λεπτά.

3) Αναζωογονητικό νερό προσώπου

Σε ένα μπουκάλι με βαπονιζατέρ (σπρέι) αναμειγνύουμε ¼ φλιτζάνι με νερό, 2 κουταλιές της σούπας γάλα και δύο κουταλιές της σούπας ροδόνερο. Ανακινείτε πολύ καλά και ψεκάζετε το πρόσωπο. Κάνει το πρόσωπο πολύ απαλό αλλά διατηρείται στο ψυγείο μόνο 3 με 4 μέρες (λόγω του γάλακτος που χαλάει).

4) Λάδι σώματος με shimmer

Βάζετε σε ένα μπουκάλι 2 κουταλιές της σούπας ροδόνερο, 2 κουταλιές της σούπας λάδι σώματος και 2 κουταλιές της σούπας γλυκερίνη. Αφού τα ανακατέψετε πολύ καλά προσθέτετε λίγη σκιά ματιών (σε καφέ τόνους) με shimmer και λίγο bronzer. Βάζετε όσο περισσότερο χρειάζεται μέχρι να πετύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε.

5) Μάσκα κατά των ρυτίδων

Πολτοποιείτε ένα αγγούρι και το ανακατεύετε σε ένα μπολ με 2 κουταλιές της σούπας ροδόνερο. Απλώνετε τη μάσκα γύρω από τα μάτια και την αφήνετε για περίπου 15 με 20 λεπτά. Ξεβγάζετε με άφθονο νερό και επαναλαμβάνετε 2 με 3 φορές την εβδομάδα. Όσο για την μάσκα, μην ανησυχείτε, διατηρείται στο ψυγείο.

Αυτά είχα να σας πω για το ροδόνερο. Ελπίζω να σας χρησιμεύσει όσο και εμένα. Αν έχετε κάποια απορία ή πρόταση ή οτιδήποτε άλλο, περιμένω σχόλιά σας.


Φιλάκια πολλά και…μην ξεχνάτε να λάμπετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου