Αναγνώστες

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Quick information - ELF

Κορίτσια μια γρηγορη ανάρτηση

Μολις έμαθα ότι η γνωστή μας elf cosmetics όχι μόνο ξαναγεμισε το site της με όσα προιοντα ηταν out of stock, αλλα έχει και 50% έκπτωση!!!

Γι' αυτο και είπα να σας ενημερώσω. Τρέξτε να προλάβετε πριν εξαντληθούν πάλι!

Πολλά φιλία!

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Βλαβερές ουσίες - Parabens

Γεια σας κορίτσια! Τι κάνετε?

Είπα να ξεκινήσω μια σειρά με posts τα οποία να αφορούν τα επικίνδυνα συστατικά που υπάρχουν σε διάφορα καλλυντικά καθώς και τις επιδράσεις τους στην υγεία μας. 
Ώς πρώτο άρθρο επέλεξα να αναφερθώ στον σημαντικότερο τομέα βλαβερών ουσιών, ιδιαίτερα διαδεδομένων στα καλλυντικά, τα Parabens.

Ας μιλήσουμε για χημεία
 
Τα parabens είναι μια ομάδα ενώσεων που προέρχονται από την εστεροποίηση του παρα-υδροξυβενζοϊκού οξέος (ουφ! μεγάλη λέξη!). Ανάλογα τον τύπο του -R, τα parabens παίρνουν και το όνομά τους.
Τα πιο γνωστά είναι :
 methylparaben όπου R : -CH3,
 ethylparaben όπου R : -CH2CH3
propylparaben όπου R : -CH2CH2CH3
 και butylparaben όπου R : -CH2CH2CH2CH3



Που χρησιμοποιούνται?

Χρησιμοποιούνται ευρέως ως συντηρητικά στις βιομηχανίες κοσμετολογίας και φαρμάκων. Αυτές οι ενώσεις, και τα άλατά τους, χρησιμοποιούνται πρώτιστα για τις βακτηριοκτόνες και μυκητοκτόνες ιδιότητές τους καθώς εμποδίζουν την ανάπτυξη μικροβίων και απιμηκύνουν τη ζωή των προϊόντων.Χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία τροφίμων, φαρμάκων και καλλυντικών ως συντηρητικά από τη δεκαετία του 1930 λόγω της αποτελεσματικότητάς τους και χαμηλής τοξικότητας.  Η χρήση τους στην Ελλάδα επιτρέπεται και ποσοστά χρήσης τους είναι 0,4% για καθένα ξεχωριστά και 0,8% για μίγμα των τεσσάρων μορφών.

Σε ποια προϊόντα τα βρίσκουμε?

Βρίσκονται στα σαμπουάν και κυρίως σε προϊόντα περιποίησης του δέρματος,καθώς και σε ενυδατικά προϊόντα για την φροντίδα των βρεφών.Επίσης σε τοπικά φαρμακευτικά, διαλύματα μαυρίσματος και οδοντόπαστες. Χρησιμοποιούνται επίσης ως πρόσθετες συντηρητικές ουσίες τροφίμων



Είναι επικίνδυνα? Τι προκαλούν?

Τα parabens λόγω του χαμηλού μοριακού βάρους τους είναι ουσίες που μπορούν να διαπεράσουν την επιδερμίδα με αποτέλεσμα να περνούν στον οργανισμό και να ανιχνεύονται στον ορό του αίματος. 
Προκαλούν πολλές αλλεργικές αντιδράσεις, ερεθισμούς, και δερματικά εξανθήματα όπως και εξ' επαφής δερματίτιδα. Εξαιρετικά τοξικά. Θεωρούνται επιβαρυντικός παράγοντας στην εμφάνιση καρκίνου και επηρεάζουν την ορμονική ισορροπία του οργανισμού. Σε πανεπιστημιακές μελέτες βρέθηκαν υψηλότερα από το μέσο όρο επίπεδα parabens σε ιστούς όγκων του στήθους.Σε ανάλυσή 20 όγκων στήθους βρέθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις των parabens στα 18 δείγματα. Αυτό το αποτέλεσμα είναι βασισμένο στη δυνατότητα των parabens να μιμηθούν την οιστρογονική δράση των ορμονών, τα οποία είναι γνωστό οτι διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού.
Δερματικά προβλήματα με χρήση paraben προκύπτουν όταν εφαρμόζονται σε πάσχουσες περιοχές (δερματικά έλκη) και σπανιότερα σε υγιή δέρματα. Περιπτώσεις εμφάνισης δερματίτιδας εξ επαφής δεν είναι συχνές αλλά έχουν καταγραφεί.
Επίσης τα paraben προκαλούν πρόωρη γήρανση του δέρματος



Και η λύση?
Πολλά εργαστήρια έχουν στραφεί σε εναλλακτικούς τρόπους συντήρησης των προϊόντων τους με υλικά τα οποία δεν φαίνεται να προκαλούν τα ίδια προβλήματα.
Εμείς ως καταναλωτές το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κοιτάμε τα συστατικά των προϊόντων που αγοράζουμε και να επιλέγουμε αυτά τα οποία δεν περιέχουν parabens, πράγμα που συνήθως αναφέρουν στη συσκευασία τους.

Αυτό ήταν το post για σήμερα κορίτσια. Ακολουθούν και άλλα με περισσότερα βλαβερά για την υγεία μας συστατικά που πρέπει να προσέχουμε.
Μέχρι το επόμενο post φιλάκια πολλά και...μην ξεχνάτε να λάμπετε!





Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ιδέες για σχέδια στα νύχια-NOTD

Γεια σας κοριτσάρες μου!
Τι κάνετε?

Ξέρω ότι έλειψα πολύ καιρό αλλά τώρα με τη σχολή είχα πολλές υποχρεώσεις. Τώρα όμως γύρισα ανανεωμένη για τα καλά!

Σήμερα έκατσα και έφτιαξα τα νύχια στις φίλες μου και σας έχω post με ιδέες για σχέδια στα νύχια.




Από αριστερά: erre due last minute no01
Korres no 23 cyclamen
Korres no57 deep red
Seventeen no252

Από αριστερά: Korres no81 ciel glacial
Korres no86 azure blue
Lovie no174





 
Από αριστερά: erre due last minute no01
beauty line cosmetics κεραμιδί (κορίτσια sorry ξεκόλλησε το αυτοκόλλητο με το νουμεράκι)
Olivia no46
Olivia no45
Seventeen no252
 
Αυτό ήταν το post κορίτσια! Πολλά posts ακόμη έρχονται σύντομα!
Πολλά φιλάκια και...μην ξεχνάτε να λάμπετε!